Shpërndaje

Ky simbol famëkeq i përbërë nga një kafkë njeriu dhe dy kocka të kryqëzuara nën të, e ka origjinën në epokën mesjetare, kur përdorej për të simbolizuar vdekjen. Më vonë, ai u adoptua nga piratët që e vendosnin këtë simbol në flamujt e tyre. Këto ditë, ai përdoret si etiketë paralajmëruese në enë me substanca helmuese ose të rrezikshme.