Shpërndaje

Pas gazetarëve italianë, fëmijët shqiptarë të Veriut tërheqin vëmendjen e BBC-së. Nëse në rastin e parë, reportazhi përqendrohej te shfrytëzimi i punës së fëmijëve në Bulqizë, media britanike hedh sytë nga një temë klishe për Shqipërinë. Gjakmarrja, që bashkë me bunkerët dhe hashashin janë tri temat e preferuara të mediave të huaja. E megjithatë. BBC ka shkuar në një familje në një fshat të Shkodrës, qarku ku sipas medias në fjalë janë ngujuar 68 familje për shkak të gjakmarrjes, reportazhi është standard: Kanuni, e kaluara, malësia, perandoria osmane dhe në fund mungesa e zhvillimit.
Reportazhi edhe pse sjell një të vërtetë që nuk ka sesi të mohohet, priret të ushqejë bindjen standarde se edhe krimi shqiptar në Britani ka lidhje me normat kanunore. Një shpjegim i thjeshtuar që kënaq dëshirën për të mistifikuar suksesin dhe egërsinë shqiptare që trajtohet si temë e preferuar në disa mjedise.

http://www.bbc.com/news/world-europe-41901300