Shpërndaje

 

Të qeshim është mënyra më e mirë për të ndihmuar trupin tonë të funksionoje sa më mirë. Është një shprehje e fytyrës që shpreh ndjeshmëri, dashuri dhe argëtim. Me anë të buzëqeshjes përmirësojmë shëndetin, rrisim bukurinë dhe eliminojmë stresin.

            Të qeshim është mënyra më e mirë për të ndihmuar trupin tonë të funksionoje sa më mirë. Është një shprehje e fytyrës që shpreh ndjeshmëri, dashuri dhe argëtim. Me anë të buzëqeshjes përmirësojmë shëndetin, rrisim bukurinë dhe eliminojmë stresin.

 

            Ja 10 arsye pse duhet të qeshim:

 

            1 – E qeshura është ngjitëse. 

 

Kur dikush qesh ndryshon humorin e të tjerëve dhe i bën gjerat më të bukura. Një njeri i qeshur mbart gëzim mbi vete.

            2 – E qeshura na bën të dukemi njerëz të suksesshëm. 

 

Njerëzit e qeshur duken më të sigurt, dhe mbështetën më shumë nga të tjerët. Provoni të qeshni gjatë një mbledhje apo gjatë një takimi dhe njerëzit do të sillen me ju në mënyre komplet ndryshe.

            3 – E qeshura na bën të dukemi tërheqës.

Të gjithë ne tërhiqemi nga njerëzit e qeshur. Duam ta njohim një njeri të qeshur dhe të kuptojmë përse ndihet kaq mirë.

            4 – E qeshura ndryshon humorin tonë. 

 

Kur të jeni të mërzitur provoni të qeshni. Ka shumë mundësi që humori juaj do të ndryshoje për më mirë. Të qeshesh mund të beje që trupi juaj ta ndihmoje mendjen të ndihet më mirë.

            5 – E qeshura tërheq lëkuren e fytyrës dhe na bën të dukemi më të rinj.

 

Muskujt që përdorim për të qeshur ngrenë lëkuren e fytyrës duke na bërë të dukemi më të rinj.

            6 – E qeshura eliminon stresin. 

 

Një njeri i stresuar apo i lodhur dallohet nga fytyra. Kur jeni të stresuar provoni të qeshni dhe stresi do të zhduket.

            7 – E qeshura bën që trupi të çliroje Endorfinat.

 

Ilaç natyral kundër dhimbjes dhe humorit të keq. E qeshura është një droge natyrale.

            8 – E qeshura forcon sistemin imunitar.

Duke qeshur ndihmojmë sistemin imunitar të funksionoje më mirë.

            9 – E qeshura ul tensionin e gjakut. 

 

Gjatë qeshjes kemi një reduktim të matshëm të presionit të gjakut. Në qoftë se keni në shtëpi një matës tensioni bëni ketë eksperiment: matni tensionin, pastaj uluni dhe qeshni për një minutë duke lexuar ndonjë gjë për të qeshur. Më pas matni përsëri tensionin dhe do të habiteni.

            10 – E qeshura na bën të ndihemi pozitive. 

 

Provoni këtë test: qeshni dhe gjatë qeshjes mendoni ndonjë gjë negative pa pushuar se qeshuri. Është shumë e vështirë! Kur qeshim trupi ynë i transmeton mendjes mesazhin se “jeta është e bukur”.

Largoni depresionin, stresin dhe trishtimin më një buzëqeshje./MekuliPres.info/