Shpërndaje

Mishi i përpunuar në vitin 2004 në thertoren “Veviba”, në Belgjikë thuhet se është eksportuar në Kosovë dymbëdhjetë vjet më vonë, raporton gazeta, “Het Laatste Nieuës”.

Më pak se një javë pas skandalit të mishit i cili u zbulua në thertoren, “Veviba”, në qytetin belg, “Bastogne”, industria ushqimore belge është tronditur me zbulimin e ri.

Sipas gazetës flamene, “Het Laatste Nieuës”, një kamion ishte larguar nga thertore, “Veviba”, në shtator të vitit 2016 për ta furnizuar Kosovën me mish të cilin e kishin prodhuar në vitin 2004.

 Shumica e etiketave të markës “Veviba” i janë shqyer në ambalazh. Viti 2004 ishte i vetëm në disa prej etiketave.

Gazeta holandeze shkruan se Inspektorati i Ushqimit në Kosovë ka paralajmëruar Agjencinë Belge për Sigurinë e Zinxhirit të Ushqimit (Afsca) në kohën e incidentit. Përveç kësaj, thertore edhe disa industri tjera të mishit në veri të Belgjikës, në Izegem dhe Harelbeke janë përfshirë në ngarkimin e këtij kamioni me mish.