TË KUJTOHET?

Gruaja e Mihail Gramenos i kishte shkruar Hasan Mekulit (Video)

Gruaja e Mihail Gramenos i kishte shkruar Hasan Mekulit (Video)

MË TË REJAT, TË KUJTOHET? 26 April, 2017 at 6:09 am

Një nga donacionet më të rëndësishme në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës është biblioteka e Hasan Mekulit, e cila llogaritet si një nga donacionet më të çmuara të këtij institucioni. Në bibliotekën e gjeniut të letërsisë botërore, Hasan Mekulit, nga 6476 njësitë fizike që u takojnë zhanreve të ndryshme, gjenden 1155Më shumë

Konica: Shqiptarët e mjerë presin që Evropa të vijë sot a nesër t’i shpëtojë

Konica: Shqiptarët e mjerë presin që Evropa të vijë sot a nesër t’i shpëtojë

MË TË REJAT, TË KUJTOHET? 26 April, 2017 at 5:58 am

Faik Konica, një nga personalitetet më në zë të kulturës dhe letërsisë shqiptare. Prozator dhe poet, publicist dhe estetist, kritik letrar dhe përkthyes, me veprën e tij pasuroi dhe ngriti në lartësi të reja fjalën shqipe dhe mendimin letrar shqiptar. Më poshtë një përmbledhje e thënieve të Faik Konicës, përMë shumë

Gjenocidi turk ndaj armenëve, Trump: Një nga krimet më të rënda të Shekullit të XX

Gjenocidi turk ndaj armenëve, Trump: Një nga krimet më të rënda të Shekullit të XX

MË TË REJAT, TË KUJTOHET? 25 April, 2017 at 4:09 pm

Presidenti amerikan Donald Trump ngjalli zemërimin e Turqisë, duke e quajtur vrasjen e armenëve në vitin 1915 “një nga krimet më të rënda masive të shekullit të 20“, por duke shmangur përpërdorimim e termit “gjenocid”. Në përvjetorin e gjenocidit armen të 24 Prillit Trump u bashkua me komunitetin amerikan të armenëve përMë shumë

U përkujtua 550-vjetori i betejës së fundit të Skënderbeut

U përkujtua 550-vjetori i betejës së fundit të Skënderbeut

MË TË REJAT, TË KUJTOHET? 24 April, 2017 at 12:53 pm

  Lezha e Besëlidhjes mirëpriti një grup vizitorësh nga Italia i përbërë nga 60 arbëreshë të komunave Frashineto, Ejanina, Civita dhe Sportello Linguistico San Marzano. Kjo vizitë realizohet në përkujtim të 550-vjetorit të betejës së fundit të Gjergj Kastriotit-Skënderbeut, e cila me 24 prill 1467, në Krujën legjendare, u kurorëzuaMë shumë