MEDIA DHE POLITIKA

Droga e dëmshme: Arsyet pse duhet të hiqni urgjent dorë, nga konsumi i lajmeve

Droga e dëmshme: Arsyet pse duhet të hiqni urgjent dorë, nga konsumi i lajmeve

20 Shkurt, 2017 at 4:20 pm

RD Rolf Dobelli   Lajmet janë të dëmshëm për shëndetin Shumica prej nesh ende nuk e kuptojnë se lajmet janë për mendjen, ajo çfarë sheqeri është për trupin. Lajmet treten kollaj. Mediat na ushqejnë me kafshata të vogla gjërash të parëndësishme, që nuk kanë lidhje me jetët tona dhe nukMë shumë

Erdogan urdhëron mbylljen e një reviste satirike, pas publikimit të karikaturës së Moisiut

Erdogan urdhëron mbylljen e një reviste satirike, pas publikimit të karikaturës së Moisiut

20 Shkurt, 2017 at 3:15 pm

Revista satirike shekullare turke është mbyllur për një karikaturë. Dhe në mënyrë të “papritur” shkak është bërë profeti kryesor i izraelitëve, Moisiu që ishte subjekt i saj. Ajencia e lajmeve Agence France –Presse njofton se reveista është më e suksesshmja në zhanrin e vet në Turqi, por kjo nuk eMë shumë

MekuliPress: Fjala nuk ka fuqi! Është vetëm pamorja ajo që përshkruan propagandën e (pa)varësisë së Kosovës nga Serbia

MekuliPress: Fjala nuk ka fuqi! Është vetëm pamorja ajo që përshkruan propagandën e (pa)varësisë së Kosovës nga Serbia

16 Shkurt, 2017 at 3:47 pm

Agjensia e pavarur “MekuliPress” për pavarësinë e Kosovës nga mëmëdheu, Shqipëria, e për varësinë e sajë nga Serbia, për nesër, për “festën ideologjike,” e për përvjetorinë e nesërm të pavarësisë së rreme, “s’ka fjalë” e “s’ka çfarë thot.”. Paçka për opinionin publik, përmes fotografisë, përmes pamores, “MekuliPress” vendosi që tëMë shumë

Mediat dhe Politika, Mediat shqipe, raportues apo formues të realitetit?

Mediat dhe Politika, Mediat shqipe, raportues apo formues të realitetit?

16 Shkurt, 2017 at 6:54 am

Mediat dhe Politika Nga Gëzim Mekuli – Ndërkombëtarëve iu duhet ruajtur privilegji për të paraqitur të parët “realitetin”. Asnjëri prej këtyre shtytësve nuk është i nxitur profesionalisht, por ideologjikisht dhe politikisht. Si rezultat i këtij politizimi dhe klanizimi të çdo sfere të shoqërisë shqiptare, kemi edhe ngecje të shitjes sëMë shumë

MekuliPress: Fake news! Fake state! Fake democracy!

MekuliPress: Fake news! Fake state! Fake democracy!

10 Shkurt, 2017 at 4:19 pm

 Lajmi është i sulmuar dhe i përpunuar, nga të gjithë, kudo, përherë e secilën herë. Por vërtetësia e lajmit, marrëdhënja, apo më mirë të themi, varësia e tijë nga politika, asnjëherë nuk ka qenë me e diskutuar, më e pabesë dhe më e dyshimt sesa që ai është sot. JaMë shumë

Qentë le të lehin, karvani shkon përpara/Media, aktori më i besueshëm për raportimin e shkeljeve

Qentë le të lehin, karvani shkon përpara/Media, aktori më i besueshëm për raportimin e shkeljeve

10 Shkurt, 2017 at 12:52 pm

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqëipërinë publikon sot atë që e quan Indeksi i Pandëshkueshmërisë  që sipas tij është shumë I lartë. Kjo bazuar në perceptimin e përgjithshëm që shkon deri në 94% të të intervistuarve. “Lidhur me skenaret e propozuar mbi shkelje te ndryshme te zyrtareve, vihet re njeMë shumë

Indro Montanelli, Kujtesë për ata që kanë harruar etikën e gazetarisë

Indro Montanelli, Kujtesë për ata që kanë harruar etikën e gazetarisë

10 Shkurt, 2017 at 6:38 am

Të merremi vesh, publiku është përherë padroni ynë, nuk mund të shtyhemi me të me gjoks, ama duhet të edukohet. Megjithatë pa e shfaqur këtë, sepse s’ka asgjë më të keqe se qëndrimi prej mentori. Nuk e di nëse gazetaria është e zonja ta kryejë një evolucion në këtë kuptim,Më shumë

Reagon edhe AGK-ja dhe SPRTK ndaj “kërcënimit” dhe “gjuhës fyese” të drejtorit të RTK-së, z. Mentor Shala

Reagon edhe AGK-ja dhe SPRTK ndaj “kërcënimit” dhe “gjuhës fyese” të drejtorit të RTK-së, z. Mentor Shala

8 Shkurt, 2017 at 2:21 pm

Pas reagimit të redasisë së MekuliPress ndaj kērcēnimeve tē drejtorit tē RTK-sē, qē Z. Shala bēri ndaj gazetarēve dhe mediave tjera, regoj edhe Kryesia e Sindikatës së Pavarur të RTK-së (SPRTK) dhe AGK-ja http://www.mekulipress.info/2017/02/08/mentor-shala-i-rtk-se-po-kercenon-dhe-po-e-frikeson-gazetarine-dhe-mendimin-tjeter/ Kryesia e Sindikatës së Pavarur të RTK-së (SPRTK) reagon ndaj asaj që e cilëson si “kërcënim”Më shumë

Mentor Shala i RTK-së po kërcënon dhe po e frikëson gazetarinë dhe mendimin tjetër.

Mentor Shala i RTK-së po kërcënon dhe po e frikëson gazetarinë dhe mendimin tjetër.

8 Shkurt, 2017 at 9:35 am

Mentor Shala i RTK-së po kërcënon dhe po e frikëson gazetarinë dhe mendimin tjetër.Gëzim Mekuli Drejtuesit e mediumit publik kanë një rol kyç e udhëheqës në demokraci. Është e vërtetë si ai gjithmonë gjindet në mes të një fushe të tensionit midis demokracisë dhe tregut. Por, të akuzosh sot mediatMë shumë

Koment nga “MekuliPress:” Muri si propagandë sovjetike

Koment nga “MekuliPress:” Muri si propagandë sovjetike

5 Shkurt, 2017 at 1:49 pm

  Muri në Mitrovicë është element propagandistik, marketing politik dhe retorikë konstruktive e porositur, fillimisht, për tu “ndërtuar” dhe më pas për tu “rrënuar” . Dhe ky rrënim tani bëhet në emër “të ligjit dhe të kushtetutës së Kosovës”. Të nderuar lexues, Si ishte situata politike në veriun e MitrovicësMë shumë