OPINION

Droga e dëmshme: Arsyet pse duhet të hiqni urgjent dorë, nga konsumi i lajmeve

Droga e dëmshme: Arsyet pse duhet të hiqni urgjent dorë, nga konsumi i lajmeve

20 Shkurt, 2017 at 4:20 pm

RD Rolf Dobelli   Lajmet janë të dëmshëm për shëndetin Shumica prej nesh ende nuk e kuptojnë se lajmet janë për mendjen, ajo çfarë sheqeri është për trupin. Lajmet treten kollaj. Mediat na ushqejnë me kafshata të vogla gjërash të parëndësishme, që nuk kanë lidhje me jetët tona dhe nukMë shumë

Ku ta kërkoj të renë tënde protestë?

Ku ta kërkoj të renë tënde protestë?

19 Shkurt, 2017 at 7:11 am

  Dikur, në poemën e famshme “Shqiponjat Fluturojnë Lart”, Ismail Kadare shkruante: “ku t’i kërkoj rrënjët e tua parti…si një rrap madhështor…ke mbirë ndanë udhës kur rrahin shtrëngatat, ato rrahin të të shkulin, por ti veç vaditesh prej shqotës së tyre dhe mes shqotash rritesh”? Në fakt, me sa duket,Më shumë

Shqiptar OSEKU , “KOMBI KOSOVAR” NA DËMTON

Shqiptar OSEKU , “KOMBI KOSOVAR” NA DËMTON

16 Shkurt, 2017 at 6:12 am

Në përvjetorin e parë të pavarësimit, juristi Murat Jashari, pinjoll i Jasharëve të lavdishëm të Prekazit, befasoi publikun duke pohuar në lajmet e RTK-së ekzistencën e njëfarë “kombit kosovar”. Kësisoj, ai u rrjeshtua përkrah individëve që synojnë ta stisin një komb të ri në Ballkan, të shtyrë nga keqkuptimet, dalldisja,Më shumë

Shkruan: Mr.Sc.Refik  HASANI, Do të duhej një ri-konfirmim i Referendumit!

Shkruan: Mr.Sc.Refik HASANI, Do të duhej një ri-konfirmim i Referendumit!

15 Shkurt, 2017 at 7:09 am

Do të duhej një ri-konfirmim i Referendumit!   Me rastin e 25 vjetorit të mbajtjes së referendumit ku  më 1 e 2 mars 1992,nga ne banorët e Komunave  të Medvegjës, Bujanocit dhe Preshevës për Autonomi Territoriale-Politike dhe me të drejtë bashkangjitje me Kosovën amë. Këto tri Komuna janë  territor iMë shumë

Arch. Ylber  Vokshi-Ylli, Monitorimi i procesit të rrugës këmbësore në Mitrovicë

Arch. Ylber Vokshi-Ylli, Monitorimi i procesit të rrugës këmbësore në Mitrovicë

14 Shkurt, 2017 at 11:56 am

Monitorimi i procesit të rrugës këmbësore në Mitrovicë U nevojitën të kalojnë plot pesëmbëdhjetë (15) vite që një zyrtar i lartë qeveritar të pranoi publikisht se në rastin “muri” në Mitrovicë, Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor (MMPH),do të monitoroi tërë procesin e ndërtimit të sheshit këmbësorë (pedonalës), në pjesënMë shumë

Nga Bekim Rexhepi , Shkallmimi i republikës sovrane

Nga Bekim Rexhepi , Shkallmimi i republikës sovrane

12 Shkurt, 2017 at 9:47 pm

Ajo që kërkohet në dialogun me serbet e Kosovës është qe të ketë më shumë racionalitet sepse fundi ajo që është racionale është efektive dhe anasjelltas. Këtë duhet dhënë politika shtetit; forcimin e sovranitet dhe përmbajtjen e pavarësisë. Dialogu me Serbin padyshim se e shkallmon republikën sovrane dhe komprometon pavarësinë,Më shumë

Skandali me UNESCO-n për Gjirokastrën

Skandali me UNESCO-n për Gjirokastrën

9 Shkurt, 2017 at 6:34 am

Moikom Zeqo Më bën përshtypje qe  numri i monumenteve në Listën e  UNESCO-s për Gjirokastrën, nuk përputhet me Listën e monumenteve që ka të zyrtarizuar tani vonë Ministria e Kulturës,- kjo në substancë nuk ka shumë rëndësi dhe nuk shërben  si alibi, – numri i monumenteve të skualifikuar dhe tëMë shumë

Skender Jashari i burgosur politik nga  EULEX-i, i ka disa fjalë

Skender Jashari i burgosur politik nga EULEX-i, i ka disa fjalë

7 Shkurt, 2017 at 9:33 am

Muri në Mitrovicë dhe reflektimi i tij në Luginë Muri në Mitrovicë, veçmas këto 2 javët e fundit, gjithënjë e më shumë është duke patur implikime dhe ndërlidhshmëri me realitetin në Luginë të Preshevës. U dëgjuan edhe opsione politike, por të cilat nuk kishin qëndrueshmëri në asnjë aspekt tjetër, siMë shumë

Rumania ime

Rumania ime

6 Shkurt, 2017 at 8:53 am

  Carmen-Francesca Banciu* Prej 25 vitesh Rumania është në rrugën e ripërtëritjes. Një vend, që si vende të tjera të ish-bllokut komunit lufton me trashëgiminë e epokës komuniste. Herë mirë, herë keq. Një hap para, dy hapas pas. Pastaj sërish dy hapa përpara, dhe një pas. Kështu vazhdon historia gjithëMë shumë

Ushtria bëhët me vullnet e guxim dhe jo duke u fshehur parapa neneve ligjore

Ushtria bëhët me vullnet e guxim dhe jo duke u fshehur parapa neneve ligjore

29 Janar, 2017 at 2:33 pm

17 vite pas luftës dhe nën kërcënimin e përhershëm nga shteti serb, shteti më i ri i Evroprës ende dejure nuk ka ushtri! Një ushtri e cila është më se e nevojshme për të garantuar jetën e qytetarëve, të zhvillimit ekonomik dhe të vet egzistencës së shtetit të Kosovës. ShkaktarëtMë shumë