“Historia gjithmonë shkruhet nga fitimtarët. Kur dy kultura përplasen, humbësi shuhet, ndërsa fituesi i shkruan librat e historisë, libra të cilat lartësojnë kauzën e tyre dhe e diskreditojnë atë të armikut të nënshtruar. Ashtu siç edhe ka thënë Napoleoni dikur: “Ç’është historia, përveç se një legjendë për të cilën janë pajtuar të gjithë.”

“Njeriu shkon nëpër largësi shumë më të gjata për ta shmangur atë që i frikësohet se sa për ta arritur atë që ai e dëshiron.”

Loading...

“Të gjithë e duan konspiracionin.”

“Kur një pyetje nuk e ka një përgjigje të korrekte, ekziston vetëm një reagim i ndershëm: hapësira e hirtë mes “Jo-së” dhe “Po-së”; Heshtja!”

– Dan Brown, “Kodi i Da Vinçit”

Loading...