Një studim i ri ka zbuluar se mund të jetë e mundur të parashikohen problemet potenciale të shëndetit të fëmijëve bazuar në atë se si duken prindërit.

Për këtë konstatim, hulumtuesit janë përqendruar në 715 familje ku bebet kishin jetuar vetëm me nënën e tyre.

Loading...

Ekspertët kështu kishin zbuluar se djemtë dhe vajzat që ngjasojnë fizikisht më shumë me baballarët janë më pak të rrezikuar të vuajnë nga astma.

Veç kësaj, fëmijët që i ngjajnë babait në përgjithësi kanë më pak nevojë ta vizitojnë doktorin.

I njëjti hulumtim ka zbuluar se baballarët të cilët nuk jetojnë me fëmijën e tyre dhe nënën e fëmijës, i kalojnë mesatarisht 3 ditë më shumë në muaj duke e vizituar fëmijën nëse ka ngjashmëri mes babait dhe fëmijës.


 
Loading...