Sipas Nicholas Reynolds, ish zyrtarë i CIA-së shkrimtari i madh i shekullit të njëzet, Ernest Hemingway, ishte rekrutuar në vitin 1940 nga një paraardhës i KGB-së, pjesë e një rrjeti spiunazhi të quajtur NKVD.

Sipas dokumenteve sovjetike, autori “nuk ka dërguar informata politike edhe pse ai vazhdimisht kishte shprehur vullnet dhe dëshirë për të na ndihmuar”.

Loading...

Por a ishte ai një agjent i dyfisht? Libri i Reynold-it (i titulluar “Shkrimtar, Detar, Ushtar, Spiun – aventurat sekrete të Hemingway) gjithashtu i shqyrton mardhëniet e Hemigway-it me agjencitë amerikane të inteligjencës dhe asgjësimin e tij tragjik, i cili dërgoi në vdekjen e autorit në 1961, i’a atribuon besnikërisë sekrete të këtij të fundit me to.

Këtë libër mund ta keni për 27.99 dollarë dhe mund ta bleni në linkun e mëposhtëm.
https://www.harpercollins.com/9780062440136/writer-sailor-soldier-spy

Loading...