Nuk është ndonjë pajisje fanta-shkencore por kjo pajisje pritët të dal në vitin 2017. Hoverbike është patentë në pritje dhe një dizajn i mbështetur nga hulumtimi i kryer në laboratorët hulumtues të ushtrisë amerikane. Ky mjet mund të mbaj deri ne 130 kg dhe mund të fluturojë në të njëjtën shpejtësi dhe lartësi si një helikopter tipik i lehtë, por ndryshe nga një helikopter mund të veprojë në mënyrë të sigurtë afër tokës dhe rreth njerëzve, dhe mund të bëhet kështu, me pak ose aspak trajnim.

Ne foto shihet nje krahasim i Hoverbike dhe një helikpter të thjeshtë

Loading...

 

Hoverbike mund të mbaj ndihma mjeksore, njerëz dhe pajisje
mbi ndërtesa, lumënjë dhe male me një të shtypur të butonit.

/MekuliPress/

 

Loading...