Kanceri i mushkërive është më vdekjeprurësi në mesin e grave dhe burrave.

Loading...

Në shumë raste njerëzit diagnostifikohen me këtë sëmundje për shkak të pirjes së duhanit. Megjithatë, disa njerëz që asnjëherë nuk kanë përdorur duhan, mund të marrin këtë sëmundje. Në këto raste, shkaqet mbeten ende të panjohura.

Arsyeja pse kanceri i mushkërive merr shumë jetë sot në botë, është sepse nuk ka shenja të hershme paralajmëruese. Sëmundja fillon t’i shfaqë shenjat vetëm në fazën kur veçse ka përparuar.

Shenjat e mundshme përfshijnë këto si vijon:

Shkurtime në frymëmarrje,

Dhimbje e gjoksit,

Dhimbja e eshtrave,

Humbje e peshës,

Kollitje e vazhdueshme apo me gjak,

Ngjizje e zërit.


 
Loading...