Ngushtohet më tej laku për ish-kryeministrin e Maqedonisë Nikolla Gruevski dhe disa prej anëtarëve kryesorë të partisë së tij (VMRO-DPMNE). Një ditë më parë Prokuroria Speciale nisi procedurat kundër tyre për korrupsion për tre çështje të tjera dhe kërkoi ngrirjen e pasurisë së VMRO-DPMNE, ku përfshihet edhe selia e partisë, e njohur ndryshe si Pallati i Bardhë i VMRO-DPMNE, i kritikuar në media për luksin e tepruar.

Selia ku është strehuar VMRO-DPMNE është një ndërtesë e kushtueshme disakatëshe në qendër të Shkupit, e cila përfundoi dy vjet më parë. Orenditë luksoze dhe dekori i saj ka qenë shpesh objekt i kritikave dhe komenteve në media. Dy prej këtyre tri çështjeve të reja lidhen me financimet e paligjshme të VMRO-DPMNE-së, hetime për pastrim parash në ndërtimin e “Pallatit të Bardhë” në periudhën 2009-2015, si dhe dhënien e ndërtimit të dy autostradave një kompanie kineze edhe pse kishte pasur oferta më të ulëta.

Loading...

I dyshuari kryesor në këtë çështje është ish-kryeministri, Nikolla Gruevski. Tri rastet e reja i shtohen një seri çështjesh të tjera të korrupsionit, shpërdorimit të pushtetit dhe shpërdorimit të detyrës, siç deklaroi dje në një intervistë për gazetarët Prokurorja Speciale, Katica Janeva.

Loading...