Nokia OZO është një aparat i avancuar i zhvilluar nga Nokia i cili është në gjendje të regjistrojë video 360-shkallë stereoskopike (3D). Pajisja u prezantua në korrik 2015 dhe doli ne treg së pari në nëntor 2015.

OZO është prej aliazh alumini dhe përmban tetë lente dhe mikrofona të cilat kombinojnë regjistrimin stereoskopik (3D) 360-shkallë video dhe audio. Secili lente ka një fushë të pamurit prej 195 shkallë, duke xhiruar në 30 frame për sekondë. Me një çmim prej 60,000 dollarësh ose 55,000 eurosh, ai ka për qëllim filmat profesionistë. Për shembull, Disney filloi të përdorë OZO për filma në prill 2016.

Loading...

Në gusht të vitit 2016 çmimi u ul në 45, 000 dollarë ose 40, 000 euro.

Nokia OZO vjen me OZO Remote që ju jep kontroll të plotë pa tel mbi kamerën tuaj të vendosur ose në teren. Ju mund të kontrolloni cilësitë e kamerës dhe të monitoroni në të vërtetë të gjitha tetë lente OZO, ose një lente të njëkohshme në të njëjtën kohë.

Nokia OZO Creator ju lejon të rishikoni dhe të redaktoni pamjet e regjistruara për të përgatitur skedarët për post-prodhim duke integruar me mjetet standarde të redaktimit të industrisë që tashmë përdorni.

/MekuliPress/

Loading...