Roli i Shqiptareve ne Ballkan eshte determinues per te ardhmen dhe paqen e zhvillimin e Ballkanit Evropian.

E ardhmja Evropiane dhe E-Atlantike e Maqedonise vuloset nepermejt votes Shqiptare njejte sikur qe pavaresia e Malit te Zi dhe anetaresimi ne NATO eshte vulosur nga vota Shqiptare. Kjo eshte gje e mire por qe msheh mbrenda vetes nje paradoks te madhe.

Loading...

Rreziku shume i madhe eshte qe pas votimit ne Parlamentin e Maqedonise, Kosova te pesoje nje goditje te jashtezkonshme nepermjet tentimit per marreveshje Vucic- Thaci dhe te validituar nga falltoret e PSD dhe grupi tjeter i politikaneve pa vote qe i gjasojne atyre perfaqesuesve qe Millosevici i krijonte artificialisht per te manipuluar perendimin se ka ne perberjen e tij edhe perfaqesues te tjereve. Ky delegacioni i ashtuquajtur qeveritar por qe me se paku eshte qeveritar por sekserist, po i mungon edhe Danushi per te qene i perpjestueshem me delegacionet famoze te Millosevicit. Pyes tani vertet e di PSD se kush eshte baba i tyre, i keni lexuar pak ato komentet ne Periskop se cfare mendojne qytetaret per tradhetine poltike te PSD.

PSD perveq qe ka tradhetuar votuesin, ka tradhetuar Kosoven duke votuar buxhetin dhe duke validituar procesin jokushtetues te Thacit, por e gjithe kjo mund te rezultoje qe PSD ka mundesuar tradhetine ndaj Shqiptareve te kesaj dekade nese pas votimit ne parlamentin Maqedonas, plani famekeq Greqi- Serbi- Thaci/Rama i pergaditur financuar nga Shllaku me autore grek komplementon planin Thaci- Vucic per ndarjen e Kosoves dhe komprmiset me Greqine. Po pyes ata qe kane pak racionalitet nese duan te jene pjese e historise se erret te proceseve per Shqiptaret ne Ballkan. Nuk eshte dobesi me thene qe jeni maniuluar per agjende te cilen nuk e kenin ditur: Pofersor Salih Salihu, Shqipe Pantina, Frasher Krasniqi edhe Aida Derguti- nuk ke qene luftetare per me te ngreh per hunde nje barabe.

Gjithesesi per te perfunduar ne note pozitive, keto plane jane ta paimplementueshme, do te marrin noten negative ne zgjedhje edhe ne Kosove edhe ne Shqiperi dhe po te jete nevoja jo jelekun e verdhe por do e veshim edhe jelekun e kuq edhe plisin edhe shallen per mos me leju qe ne 100 vitet e ardheshme Shqiptaret me qene pastruesit e rrugeve dhe oxhaqeve te Ballkanit dhe te ndare ne copeza qe nuk kane fuqi.

Paradoksalisht te gjithe qe jane ne delegacionin e ashtuquajtur qeveritar kane qene kunder protestave. Fotografite me poshte ju ilustrojne dhe perkujtojne ku eshte populli dhe ku jane qytetaret dhe diaspora- ata nuk jane duke pire vera te shtrenjta e as ne perkrahje te pazareve te ndyta. Une jam bashke me qytetaret, aty ku eshte edhe shumica parlamentare Shqiptare sot.

Loading...