Pitkura e ditës nga artisti shqiptar, Gazmend Freitag: Kur e pashë për herë të parë!

 

Loading...

Gazmend Freitag: Kur e pashë për herë të parë! 2018 – vaj në kanavace, 120 x 120 cm

Gazmend Freitag, Linz, 2018. Foto: Johann TraunwieserTakimi i parë, shikimi i parë… kush nuk e ka përjetuar këtë moment, në të cilin gjithçka duket e mundur dhe bota është e mrekullueshme? Në pikturën e tij, vaj në pëlhurë/kanavacë artisti GazmendFreitag kap magjinë dhe shpresën e një takimi të tillë. E gjelbëra dhe e kuqja shëndritese shprehin ndjenjën e një gjallërie shumë të afër. Portreti i gruas së re, i mbushur me dritë është fokusi dhe duket sikur shkëlqen nga brenda, admiruar, me dashuri nga artisti, i cili edhe vetën vendos në pikturë duke shprehur ndjenjat e tij.

Teksti: Monika Grill
Foto: Johann Traunwieser

Perkthimi nga gjermanishtja: Mag. Valbona Reinmüller


 
Loading...