Mediat e Serbisë kanë publikuar listën me armatimin që e posedon shteti i tyre, duke bërë një krahasim edhe me shtetet fqinje.

Sipas mediave serbe, tensionet në Ballkanin perëndimor janë ngritur “pas deklaratave të kryeministrit shqiptar Edi Rama për Shqipëri të madhe, zgjedhjes kryeparlamentar të Maqedonisë, Talat Xhaferit, ish-komandanti i UÇK-së, si dhe lirimit nga Franca të Ramush Haradinajt”.

Loading...

Mediat serbe shkruajnë se duke marrë parasysh numrin e ushtarëve, si dhe armatimin që posedojnë këto shtete, Serbia është më e fuqishmja nëse krahasohet me Shqipërinë, Maqedoninë, si dhe forcat vendore dhe ndërkombëtare në Kosovë, transmeton Zeri.info.

Ja numri i ushtarëve dhe armatimi i këtyre shteteve:

Serbia:

Ushtarë:

36000

Tanke:

212

Avionë:

95

Helikopterë:

64

Sisteme raketore:

82

Kosova:

Ushtarë të KFOR-it:

4000

Ushtarë të FSK-së:

4000

ROSU:

150

Tanke:

0

Avionë:

0

Helikopterë:

16

Sisteme raketore:

0

Shqipëria:

Ushtarë:

8000

Tanke:

0

Avionë:

0

Helikopterë :

27

Sisteme raketore:

0

Maqedonia:

Ushtarë:

8000

Tanke:

31

Avionë:

0

Helikopterë:

16

Sisteme raketore:

24

 

Mali i Zi:

Ushtarë:

1853

Tanke:

0

Avionë:

0

Helikopterë:

13

Sisteme raketore:

0

Loading...