Jo vetëm prerja e flokëve, por edhe ngjyra ndihmon për ripërcaktimin e moshës dhe, nëse zgjidhet mirë, mund t’iu bëjë të dukeni disa vite më e re. Por cila ngjyrë duhet zgjedhur, si ta zgjedhë atë?

E çelët ose e errët, cilat variante duhet të merren në konsideratë dhe cila teknikë e ngjyrosjes duhet të preferohet? Këtu janë disa rregulla, sipas stilistëve të flokëve.

Loading...

Ngjyra dhe pamja

Kujdes: ngjyra e duhur, varet nga tonet e lëkurës. Për të përmirësuar fytyrën ju duhet të mbani mend katër gjëra të rëndësishme: ngjyrën, dizajnin e vetullave, sasinë e flokëve dhe prerjen.

Për lëkurë të zbehtë dhe të bardhë, ngjyrat si bakri dhe biondet nuk janë shumë të përshtatshme, ndërsa nëse është e zbehtë por rozë, është më mirë një përzierje e biondes së ngrohtë dhe ngjyrë bezhë. Shmangni kontraste të mprehta si e zeza me lëkurë të bardhë dhe të lehta e të bardha me një lëkurë të errët.

Rregullat bazë të lyerjes anti-plakje

“Nëse doni që flokët tuaj të duken më të trashë, zgjidhni ngjyrë kafe ose një hije të bakrit”, shpjegon Denis Holbecq, stilist i L’Oréal Professional.

Një nga pasojat e para të flokëve të anti-plakje është rënia e tyre. Prandaj, rregulli i artë për flokët anti-plakje është të shtoni ndriçimin, të shmangni ngjyrat që janë shumë të errëta dhe që kontrastojnë shumë me ngjyrën bazë.

Ngjyrat që duhet t’u thoni Po dhe ato që duhet t’u thoni Jo

“Lyerjet e thjeshta mund të bëjnë dallime të mëdha”, thotë Erik Jordan, floktar. Flokët shumë bionde ose shumë të errëta mund t’iu tregojnë shumë të vjetër në fytyrë. Për shembull, e zeza duhet të shmanget, në vend të kësaj më mirë të zgjidhet një ngjyrë gështenjë, kjo është e përsosur edhe për gratë që kanë zgjedhur të mos i mbajnë flokët gri.

Në përgjithësi, ngjyrat më të lehta dhe më të ndritshme, të tilla si biondet, ofrojnë goditje më të buta, duke i dhënë disa vjet më pak në fytyrë.

Teknikat e lyerjes ideale

Teknika e lyerjes ideale është shkëlqimi, e cila ka për qëllim riprodhimin natyral të efektit të flokut të puthur nga dielli dhe ndikon në rritjen e shkëlqimit duke theksuar pjesët më të spikatura të fytyrës si qendrën e ballit, mjekrën dhe pjesën qendrore të buzës.

Loading...