Miqt’ e mij seç hynë në merak

Thonë se Asdreni na u mplak

Loading...

Do të tjerë ca më t’ëmbël pak

Thonë Asdreni s’është akoma plak

Dhe disa më futin keq në lak

Kot, ç’do që të thuash, prap je plak

Flet bota pa fare ndonjë shkak

Pa shëko, Asdreni si u mplak

Ca më marrin ndënë vetull gjak

Thonë hiqu tej se qënke plak!

Me këto nuk tundem unë  aspak

Kur po më thonë Asdreni u mplak

Por dhe unë që t’u vë kapak

Ndjej, u them, se s’jam akoma plak

Gjer më sot s’kam shkelur  asajë prak

Që ta ndjej vërtet se qenkam plak

Kanë a s’kanë arsye sado pak

Para miqve mos të jem dredharak

Dhe që të mos bëhem qesharak

Më së fundi e pohoj: Jam plak!

Asdren, 1942

Loading...