Ministri i jashtëm serb, Ivica Daciq ka thënë se mosanëtarësimi i Kosovës në INTERPOL është fitore e madhe për Serbinë dhe popullin serb.

Daçiq u është adresuar mediave pas votimit negative që Kosova mori në Dubai për anëtrësim në OKB.

Loading...

“Dua të them se kjo është një fitore e madhe për Serbinë dhe popullin serb. Kjo tregon se asgjë nuk mund të bëhet në afekt dhe asgjë s’mund të kalojë pa pajtimin e Serbisë”, ka thënë ai.

Sipas tij, ‘Kosova ka provuar me forcë të anëtrësohet në UNESCO, e pastaj edhe në Interpol, në kundërshtim me të gjitha rregullat ndërkombëtare, duke menduar se mund të përfitojnë nga Fuqitë e Mëdha dhe mbështetja e tyre”, ka thënë Daçiq.

Loading...