A e ke filluar ditën keq? A ishte për shkak të shefit, bashkëshortit, miqve apo familjes suaj? Pa marrë parasysh se çfarë arsye mund të jetë, nuk është kurrë tepër vonë për ta kapërcyer këtë, por çfarë ndodh nëse hasni probleme të rrezikshme për jetën dhe nuk jeni të sigurt se si do t’i kapërceni ato?

Ne të gjithë kalojmë nëpër ato telashe pothuajse çdo ditë dhe është e rëndësishme të mbani kokën lart, sepse pa marrë parasysh se sa mund të jetë shkalla e problemit, ai kurrë nuk mund ta kapërcejë fuqinë e të menduarit tuaj pozitivisht.

Loading...

Ndërsa disa prej nesh do të këshillonin një grup specifik të qasjes dhe të tjerët mund të sugjerojnë diçka tjetër, Mikhail Litvak, një psikiatër dhe psikoterapeuti më i njohur në botë, ka disa këshilla që mund të ndryshojnë me të vërtetë situatën për ju dhe ne po i rendisim ato më poshtë për ju:

1) Mjaft llafosët për të tjerët

Është një fenomen i zakonshëm që njerëzit pëlqejnë të flasin për dikë ose për diçka prapa shpinës. Arsyeja themelore është se njerëzve nuk u pëlqen t’i deklarojnë faktet në fytyrën e dikujt dhe kjo është ajo që shkakton telashe.

Ashtu si mund të tingëllojë e pakënaqshme, nuk është kurrë një ide e mirë për të folur pas shpine për njerëzit. Nëse e vendosni gjithë zemërimin dhe frustrimin e punës tuaj në drejtimin e duhur, rezultatet mund të jenë fenomenale.

2) Mendojini mirë gjërat, por mos bini në depresion!

Disa prej nesh janë mësuar me idenë e mendimit të thellë dhe ne e kemi këtë zakon në mendjen tonë deri në atë masë saqë fillojmë të vëmë në pikëpyetje pothuajse gjithçka rreth nesh.

Është mirë të shohësh thellë, sepse kjo na jep një qartësi nëse po shkojmë në drejtimin e duhur, por nëse e ekzagjeroni shumë në diçka, ju jeni duke krijuar diçka që nuk ekziston.

Pra, pyetni veten, a jam duke u përmirësuar duke e bërë këtë apo duke u trishtuar? Nëse përgjigja është kjo e fundit, atëherë duhet të ndryshosh diçka.

3) Ndihuni mirë, mos pyetni të tjerët!

A i keni pyetur të tjerët para se të zgjoheshit sot apo se si të visheshit? Është e rëndësishme që ju të jeni në vend të shoferit dhe jo të tjerët. Është jeta juaj dhe nuk keni nevojë për lejen e dikujt tjetër për të bërë çfarë të doni.

Ju ndjeheni mirë kur jeni duke ndjekur lumturinë tuaj dhe kjo është gjëja më e madhe e rëndësishme. Pa atë lumturi, nuk jeni askund, prandaj është e rëndësishme të përqendroheni në lumturinë tuaj, më shumë se çdo gjë tjetër në botë.

4) Ju nuk mund t’i kënaqni të gjithë!

Nëse lexoni pikën e lartpërmendur, ju do të kuptoni se nuk është e mundur që të gjithë të kënaqen dhe kjo vlen për të gjithë dhe për çdo gjë.

Nëse jeni të përqendruar rreth kënaqësisë së të tjerëve, atëherë ka shumë gjasa që ju të humbisni atë që vlen për ju. Gjithkush përreth jush ka nevoja të shumëfishta dhe ndryshon në bazë të personalitetit të personit.

Nëse përpiqesh t’i kënaqësh të gjithë, nuk do të kesh identitetin tënd dhe nëse nuk e ke këtë, çfarë tjetër ka mbetur prej teje?

Stop kënaqjes së të tjerëve, filloni të jetoni jetën tuaj!

  1. Mos u kushtoni vëmendje skeptikëve, refuzuesve, kundërshtuesve!

Nëse pyetni një tregtar në rrugë për teknikat se si të ngjisni një mal ose një mekanik makine për mirëmbajtjen e një aeroplani, atëherë nuk do të merrni përgjigjen e saktë.

Është e rëndësishme të pyetni grupin e duhur të njerëzve për zgjidhjen e duhur. Gjithashtu, në qoftë se jeni duke u drejtuar drejt diçkaje të mrekullueshme, mundësitë janë që ju të merrni shumë reagime të kundërta, sepse ata nuk kanë udhëtuar në rrugën tuaj.

Nëse shkoni drejt rrugëve më pak të udhëtuara, shumë njerëz do të shfaqen gjithashtu, por kjo nuk do të thotë që duhet t’i kushtoni vëmendje asaj që ata kanë për të thënë.

Synoni yjet, por mbajini këmbët tuaja në tokë dhe kundërshtarët tuaj do ta marrin përgjigjen automatikisht.

Suksesi është hakmarrja më e madhe!

Loading...