Presidenti i zgjedhur i Serbisë, Aleksander Vuçiq, ka thënë në momentet e para që do të futet në zyrën e Presidentit e ka ndërmend ta ngrisë çështjen e Kosovës.

“Unë do të betohem në Kushtetutë, prandaj s’kam të drejtë të heqë dorë nga Kosova, por ne duhet ta hapim këtë çështje”, tha Vuçiq, kur u pyet nga lideri i liberalëve, Cedomir Jovanoviq, nëse si president i shtetit do të heqë dorë nga e gjithë perspektiva europiane e Serbisë, kur vjen puna te Kosova.

Loading...

“Unë nuk do ta njoh Kosovën, s’është politikë e imja kjo, por jam kati të bisedoj dhe ta pranoj faktin se në vendin tonë jetojmë me shumë legjenda e mite”, pohoi Vuçiq.

Loading...